Eggemoggin Reach Regatta Logo
Race Date:   Saturday, August 5, 2017
All wooden sailboats 24' or longer are invited to race.


The Fleet is divided into eight classes:
  • Vintage A (VA) Vintage B (VB)
  • Classic A (CA) Classic B (CB) Classic C (CC)
  • Spirit of Tradition A (SOTA) Spirit of Tradition B (SOTB)
  • Gaff & Schooner (G & S)
See the Scratch sheet for your class. There will be FIVE starts at 10 minute intervals.  The race committee boat for the start and finish is the cabin cruiser Honey Badger.

The starting procedure is as follows and will be heard over channel 65.  Watch for the Flags! They are the official indicators in case the horn does not sound.

White Flag = 10 Minute Warning; Blue Flag = 5 Minute Warning; Red Flag = Start

If you cross the line early, DO NOT turn around. You will be assessed a 5 minute penalty. Anyone over early will be announced on the radio.

In case of a delay, there will be 3 blasts of the horn just prior to the First start. Delay time will be 1/2 hour.

Please be careful!  There will be over 100 boats in the starting area and the start will be a busy place.

Indicate your intentions and, if in doubt, give way. As usual, the race committee will not hear protests. Be Safe and Have Fun!

10:50

10 minute warning signal and White flag for Vintage A, Classic A & Spirit of Tradition A

10:55  

5 minute preparatory signal and Blue flag for Vintage A, Classic A & Spirit of Tradition A

11:00

Starting signal and Red flag for Vintage A, Classic A & Spirit of Tradition A
10 minute warning signal and White flag for Gaffs & Schooners

11:05

5 minute preparatory signal and Blue flag for Gaffs & Schooners

11:10

Starting signal and Red flag for Gaffs & Schooners
10 minute warning signal and White flag for Classic B

11:15

5 minute preparatory signal and Blue flag for Classic B

11:20

Starting signal and Red flag for Classic B
10 minute warning signal and White flag for Vintage B & Classic C

11:25

5 minute preparatory signal and Blue flag for Vintage B & Classic C

11:30

Starting signal and Red flag for Vintage B & Classic C
10 minute warning signal and White flag for Spirit of Tradition B

11:35

5 minute preparatory signal and Blue flag for Spirit of Tradition B

11:40 

Starting signal and Red flag for Spirit of Tradition B

4:00

BYOB Cocktail Party

6:00

BBQ Dinner

8:00

Awards and Dancing

For more information about the regatta schedule, please email: lucia@rockportmarine.com